Africa Baby!

Dagens goda nyhet: Utbildningsprogrammet har godkänt vår ansökan om praktik i Afrika. NICE!
Nu blir de bara lite byråkrati att fixa och få mera info om praktikplatsen ifall de matchar med skolans mål. Och hur mycket vi får göra med tanke på HIV risken. Så det är inte så lätt att fara iväg som jag trodde.


Mama i'm coming home!

Sitter på tåget sombäst påväg till barndomshemmet. Igen. Denna gång för att jobba under påsken. Så de säger klirr i kassan och sen hoppar ja på flyget till Egypten! Nu är det inte ens 1 månad kvar, lovely!
Tyvärr så åker väldens bästa mor&far ut till sommarstugan imorgon så jag hamnar va hemma med lillebror och passa upp honom. Ja, han är världens bortskämdaste skitunge, seriöst!

Försöker hålla ögonen några minuter uppe ännu förrän jag är "hemma", efter en lång och tung skoldag och för lite sömn och ohälsosam mat (Ni sku veta hur mycket plättar vi åt med Alexandra igår!) känner man inte sig så fräsch. Tur så var man ändå och träna igår före plättkalaset. :D

Hade idag möte med en av våra lärare, så om allting går som det ska så är vi 3 blåögda blondiner (nästan) i Afrika på praktik i höst. Fågan är bara om vi skall vara 2 eller 3 månader på vift! Fan va nice;)


Att vara studerande...

Är inte lätt...
För de första är man fattig, och då menar jag FATTIG. Men konstigt nog har man råd till alkohol, tobak och kläder och andra nöjen. Hur går detta ihop?

Nu när alla andra har påsklov så hamnar man själv slita reven av sig på jobbet för att få lite klirr i kassan.
Har två deadlines i nacken på mej och lärarna ser svart på mig för att en är sen.

Men hur roligt är det inte!
Efter varje tent firar man. Efter varje inlämnat arbete, firar man. Efter varje praktik slut, firar man. När skolan börjar firar man. När skol veckan har gått till hälften dvs onsdag så firar man. Och på söndan firar man för att bota sina bekymmer från helgen. OCh tur så är man inte ensam om detta!

Okej kanske lite väl, Jag ska nog bli världens bästa sjukskötare, så desså!

Att lägga upp mål i livet.


Att lägga upp mål i livet gör att man har något att se framemot, något att kämpa för/mot, något man ser upp till eller varför inte något som ger en styrka och tålamod. Målet kan vara för dagen, veckan, månadet eller året och varför inte för minuten eller timmen.
Jag tror att alla har ett eller flere mål att uppnå i sitt liv.
Fast man inte tänker på det.
Det kan vara att hitta kärleken, bygga hus, hitta favorit plagget eller ett mål som att sluta äta godis eller liknande.

Men sen kommer det svåra i det hela.
Hur lägga upp målet och nå målet?
Vad är det som gör det så svårt att nå sitt mål?
Är det brist på inspiration, vilja eller kunskap?
Själv har jag brist på det och det största jag har brist på är självdiciplin.
So, help me!


Skall iaf göra ett försök till och skriva upp mina mål jag just nu vill uppnå. Så har jag det svart på vitt och kanske jag inte fuskar då!

Skall se först hur det går sen kanske jag kan publicera det åt er mitt mål för 2010-2011.

Wish me luck duudes!


Giv mig, sol, sommar & en massa kärlek!







SAKNAR ER!!


Nördvarning

Tror jag blivit lite förvirrad här på hemmaplan.
Märkte just att jag har 3 datorer på. På ena är jag inloggad på msn, på den andra har jag mitt oskrivna skolarbete framme och på den tredje hör ja musik ifrån för den har så jävla bra ljud. Helt normalt va!

Haha, int så konstigt att man ser ut som ett anemi barn, efter allt för lite sömn för mycket hopp om att få arbetet skrivet, men för lite vilja att göra något. Så me andra ord sitter jag bara och ser på mina tomma word sidor. Tur att jag är född utan själv disciplin. -Not.


Hmpf.

Skorpionen 24/10-22/11

Torsdagen blir lite av ett stolpskott. Du har massor av idéer men lyckas inte genomföra dem. Trist.

-CHECK!

Har haft wordpogrammet framför mig hela dagen. Och där står fortfarande bara "Inledning". Shit vad jobbigt, tror nog inte de blir iaf nån inlämning i tid av denna uppgift som har deadline imo kl. 16. Trist.

Tack och gonatt!


Vecka 12.

Och vad har jag gjort?

Jag har...

...Skodat Handboll & futsal matcher
...Ögon shoppat
...Myst
...Suttit på skolbänken
...Tagit oskulden av det nya gymkortet
...Ätit mig sprickfärdig
...m.m.

Nu är jag iaf hemma hos la familia och skall spendera hela helgen här, lovely!
Imorgon blir det, Helsingfors nattliv, lördan teater och söndan blir det mys med vännerna.
Nu skall jag åter igen se på en tom wordsida och försöka få något till pappers. Deadline imorgon. Suck!

K Ä R L E K


Dagens Födelsedagsbarn

Grattis Älskade Matti!

Presenten kommer senare;)


Vårkänslor!

Wohoo, jippiii!!
Nu tror jag bestämt att de blir vår. Solen skiner fåglarna kvittrar, ända som är minus på listan är all snö. Så med andra ord skall ni låta era ungar äta snö så att det blir snabbare sommar..! ;)

Nu skall kasta på mig vårkläderna och ta en promenix till skolan där jag kommer att tillbringa resten av dagen.

NJUT av vädret!

Spontanitet

Jag älskar spontanitet. Lördagen skulle bli en mysig hemma kväll, men efter ett samtal från barndomsvännen förvanlades min lördag till en röjjig utekväll. Det blev Karaoke, live band, återseende med nära&kära och en massa mingel och dans. I like it!

Och söndagen fortsätter i samma linje..Satt vid datorn och nördade och surfade runt på sidor, och efter ett kort snack och 10 min var det bekräftat att vi hoppar på flyget den 27.4 till Egypten. Tänk vad lätt det går! MEn på nåt sätt känns det overkligt ännu.
Nu går jag iaf med ett leende på läpparna och tänker vara skitduktig i skolan för att sen kunna slappna av på beachen med gott samvete när de andra sitter i skolan..:)


 

Soft helg.

Vaknade idag kl. 8 och var på strålande humör. Fatta, tror jag aldrig i min livshitoria har frivilligt stigit upp så tidigt..Kankse det berodde på mina asiga drömmar jag inte kan förtränga. Eller så har jag bara blivit van att vakna den tiden.
Igår maraton skrev ja på mitt skolarbete 1/3, så nu är det inlämnat, men bra kan man int säga att de blev. MEn orkar int bry mig just nu. Jävla skola. Kom dessutom på här i veckan att jag är mycket mera intresserad av medicin än omvårdand, tyvärr är inte fysik och kemi min grejj, men kanske det skulle va värt ett försök om några år. .Vem vet!

Har en liten söt hundvalp här som har stökat ner hela lägenheten och lyder 0. Fiiilis! Snart skall jag dra iväg till stan och shoppa lite, fika och köpa ett nytt gymkort. Härlish. Och sen blir det mys med världens sötaste Mormor.

Ha en skön lördag!

Brun vs blek


Efter ja så dessa bilder blev jag deprimerad.
Tro det eller ej vi hade inte varit till södern. Bara finska stekarperioden.
Och nu är man en blekfis.

Vackert så.


Den musikaliska trion


Såhär kul hade vi på vägen till Helsingfors:D

Lat eller motivationshandikappad?

Lat kan man säga att jag varit med att uppdatera min blogg och motivationshandikappad i skolan.
Okej ni måste förstå, jag har 3 deadlines stämplade i pannan. Skola hela dagarna och övrig tid 0. Så man är lite socialthandikappad oxå. Så med andra ord är tillvaron förtillfälle ganska så jobbig.
Skulle vilja shoppa, fika, luncha på stan just nu men nej, har högar med barnböcker framför mig som väntar på att fingrarna glöder i de ljuvliga skrivpogrammet word.

Fan vad dyster jag är. Ida ska ja på handbollsträning. Wuppiduu!

Har inlett stekarsäsongen

Var ut och gick en lång promenad i solen imorse. Det är ju nästan vår! Härligt. Så på hemvägen måste jag gå via solariet för att få en läcker brun färg på sommaren. Okej kanske jag är lite i förtid. Men när jag får vårkänslor kan jag inte sluta, läder rocken, solbrillorna och den allt för korta kroppstrumpan på sig. Okej nu överdrev jag. Men nästan iaf :)

På torsdagen bär det av till Åland igen, denna gång för att ha hjärndöd kärlek och skoda på Lillasyster som uppträder på Dinos. Fett nice asså!

Nu ska jag fortsätta städa och hoppas på att min andra hälft Alexandra kommer och förgyller min kväll!
Vilket Glädjerus!

Back in TKU.

Jahass, då var man tillbaka i Åbo efter 2 månader på Ålandet. Har lite blandade känslor, härligt att komma hem och träffa alla pärlor, sova i sin egen säng och att inte sätta ut en förmögenhet när man handlar i affärerna. Men samtidigt känns det som om någonting blev kvar på Åland. Men vad?
KAnske jag bara helt enkelt trivdes för bra.

Kan berätta åt er så mycket att jag har några smaskiga planer inplanerade på Have to do before I die agendan!

Kärlek från mig!


Gäller att prioritera


Denna logo orkar jag inte se nåt mer.

Iställtet vill jag se:

Denna

Underbara
tjej
(sorry Matti, måste bara;)

Skämtåsido
så här vacker är hon!

2 days left så får ja se dej!



Omotiverad

Sitter med en skoluppgift framför mig, har inte fått nåt skrivet till pappers...Suck. Dessutom sluta min Word fungera igår, Tack att det finns underbara människor som ställer upp och hjälper till!
Om 2 h skall jag på praktik, måste far 2h tidigare för att ja skall skriva in en patient som ja ska följa me på operation imorgon. Ärligt talat, intresset står på noll!

Handikappad?

Att vara kvinna är inte alltid så lätt...Så ni killar måste ha förståelde ibland för oss.
Dvs. Att gå med klackskor gör att vi inte kan utföra samma arbete som ni, skotta snö, springa till bussen, ha brottom någonstans eller utföra ett spontant träningspass.
Och att ha långa nylackade naglar, gör att vi blir handikappade med att öppna ölburkar, peta oss i näsan, dra ut linser från ögonen, klia oss utan att få skrapsår eller renovera.
Och att ha fina kläder på oss, gör att vi inte kan böja ner oss, äta en stor portion mat, göra en karate kick, eller att utföra trädgårdsarbete och vi går med lite kläder för att vara fin fast vi fryser.
Sminket gör att vi inte kan gå spontant i bastun på en förfest, i regn/snö, ha vattenkrig, eller matkrig.
Håret, gör att vi inte kan använda mössa (bara på bad-hair-days!), GÅ  ute i fuktigt väder, röra det (så killar, rör aldrig en kvinnas hå då det är fixat), ha luva på eller stå på huvudet.

Så med asndra ord är vi kvinnor ganska handikappade, så ni måste förstå varför vi tar taxi fast det är korta sträckor att gå, ber er att öppna ölburken, eller hjälpa oss att få fast knapparna på skjortor. Och vi kan inte alltid hjälpa till med flyttning, renovering eller hushållsarbete. Och ge oss tid förfan att stå i badrummet och laga oss fina, jag vet att ni gillar det ändå;) Och att stå i timtals och spegla oss i butikers provrum, det är sånt vi bara älskar, och gör! Så sitt ni hemma och se på Hockey, fotboll, eller surfa på porr medan vi sköter vårt. Så blir det mycket lättare och mindre gnäll:)

MEN, vi behöver er hand för att inte halka när vi går med klackarna, vi behöver er att utföra allt tekniskt arbete i hemmet, vi behöver era råd om vad vi skall sätta på oss, vi behöver er hand som torkar bort de svarta under ögat när sminket runnit, vi behöver er att ruffsa till håret när det blivit platt, vi behöver er för att inte åka taxi ensam, vi behöver er som värmer oss när det är kallt, vi behöver er som förstår.

Skall man vara fin så måste man lida lite pin! ;)

Låt det gå rakt in i ditt hjärta...


RSS 2.0