Ett gott skratt förlänger livet!

Om ni vill ha lite underhållning så kolla denna blogg: Blondaa


Trött på att vara trött.

Sombäst längtar jag tillbaka till skolan(Vem sku ha trott det). För att praktiken är så jävla energikrävande. Ja igår var jag och se på colonoskopi och jag somnade, hur pinsamt var inte det! JAg har också varit med och defiblirera, jag som trodde att patienten skulle hoppa upp i luften som i ER men han knyckte ju bara lite till sig, så de va int så häftigt som ja trodde:D Koronär agnio var däremot häftigt, när man for typ med en hjärntråd längs ådrorna till hjärtat, och satt hjärtat fullt med kontrastmedel så man så hur de puma. Skit coolt! Men patienten blödde som fan så ja hade mina händer helt genomblodiga, tur så hade ja inga sår på händerna, fast patienten garantera att hon inte har HIV. Hahah.  

Däremot börjar jag fundera på psykiatriska vården i finland. Patienter kommer om och om in för självmordsförsök och ingenting händer. Ja hur normalt är det att knappra i sig 400 piller som patienten man har sparat för rätt tillfälle. Jag har blivit jätte intresserad av psyk. vård efter denhär praktiken. Det är så jävla intressant! Jag som allti har sakt att jag hatar psyk vård, men nu hör de till mina favoriter. Iaf. självmords och missbrukar patienter. I like!

Nu skall ja dega lite å soffan, kolla på tv och sen läsa en bok för att somna sött, skall försöka gå och lägga mig tidigt idag. Ha de grat!puss med kram!

Some tips for a great lifestyle!

1. "Find your self and your own unique signature style rather than trying to be "of the moment"

2. "Don't dream it, be it"

3. "You have to take risks. We only understand the miracle of life fully when we allow the unexpected to happen"

4. "Listen to loud music and let your hair down"

5. "Wear a fabulous smile, great jewellery and know that you are totally and utterly in control"

6. "Happiness is a state of mind. Joy is a state of heart. I prefeer joy!"

7. "When in doubt-always dress up."

8. "Express your self through fashion and nails"

9. "Eat healty. Exercise regulary and listen to really good music"

10. Think harder. No harder than that!

11. "Be at least as intrested in what goes inside of you as what happens outside. If you get the inside right, the outside will fall into place"

12. Be kind.


Pimp my blogg.

Satt igår och svor när jag sku pimpa bloggen. Men nu ficlk ja de ganska lätt fixat. Men ja vågade bara int byta textfärger och stil för då sku de nog ha fari åt helvete hej. :)

Själv sitter jag här nyduchad och inkletad i nån äckligt kladdig bodylotion och dricker kaffe. Snart skall jag gå till praktiken, har kvällstur idag liiite skönt. Och sombäst funderar jag över mina konstiga drömmar. Förstår inte. Mittiallt kan jag drlmma att jag har besök av den som man minst anar man skulle drömma om. Wierd.

Men nu jobb. Ha de gött!



Vilken livsnjutare!

Har haft en super helg. Och då menar jag faktiskt SUPER! Kan inte beskriva de mera än härliga vänners sällskap, kärlek, alkohol, dans, jubel! Åh jag bara ler:) Nu ser jag framemot att nästa helg blir lika suverän! Kan inte vänta. Fast mitt konto svider, men det va nog värt det!
Vi har nog faktiskt njutit av livet med Alexandra med god mat, biomys och en massa shäääärlek! Vi var och se på Twilight-New moon, helt okej film men den slår nog int 1an. Men bra öhongodis va de iaf. Hothothot;)

Nu väntar ja på att få en pling av en annan pärla som är ute och busar sombäst. 
Hoppas ni har en mysig kväll!


 

Idol 2009

Nu när årets glöggsesong har börjat finns det inte något mysigare än att krypa ner i soffan och se på Idol. Igår så blev jag så rörd av alla låtar, och hälsningar till deras nära och kära, så de fick mig att rysa och fälla några tårar.
Calle & Mariette är helt klart mina favoriter. Och deras duett förra gången var helt klart bäst. Är helt otroligt hur duktiga de är om man gämför med finlands idol status, hah:D


Så jävla vackert!
Nu skall jag fortsätta mitt lördags städandes, fast det är fint väder ute. Adios!

It's Friday, finally!

Nu är helgen här som jag väntat på länge. Och lika snabbt far den säkert oxå. Men vi ska fira Jessica the one and only imorgon. Med women in red & men in black tema ;) De ska bli skitkul, och samtidigt får jag träffa pärlor jag inte sett på länge.

Denna vecka har gått snabbt, varje dag på jobbet blir bara intressantare och intressantare. Idag har det varit många akuta fall. Nice, i like it!

Sombäst har ja ungspotatis i ugnen och har lagat skagenröra till, som jag skall bjuda sambon på. Mums. Och sedan blir det vin och mys ikväll, tror jag.

Ha en skön fredag, och njut:)


Akut inremedicin.

Jobbet kallar, eller praktiken. Nu har jag bytt till akut inremedicin. Dvs. patienterna kommer direkt från akuten till oss. Då handlar det mycket om knarkare, alkoholister, avgiftningar, självmordsförsök som kommer in. Lite obehagligt att ha patienterna fastbundna i sängen om de är aggressiva. Och så har vi oxå helt "vanliga" patienter med inremedicinska problem. Och ett övervakningsrum har vi på avd. Så avdelningen är full med tvn när man ser hjärtrytmerna i. Så jag kommer antagligen att få se återupplivning under denna period och lära mig en massa:)
Och det är inte helt fel att ha en massa läkar kandidater på avdelningen. Huoh ;)

Nu på jobb. Adios! Ha en trevlig dag:)

Flickan som lekte med elden


Igen är jag facinerad över Stieg Larssons film, Flickan som lekte med elden. Så himla bra! Fast den slog nog inte Män som hatar kvinnor. Men dom går inte heller att gämföra så bra, dom har inte så mycket med varandra att göra. Så man kan bra se tvåan utan att ha sett ettan. Nu väntar jag tills Januari2010 då Luftskottet som sprängdes kommer ut.



Vilken suverän helg!

Gårdagens Trico party var den bäåsta hemma festen jag varit på tror jag. Vi har hållt tal, sjungit för alla på festen, duchat, hånglat i garderoben och gjort en massa skämmiga saker bara för att vinna en tävling där man fick poäng för allt man gjorde. Och det klarade vi galant och vi kammade hem priset. Woohoo!:D MAn ska ju allti va värst. Så är det bara. Och att vakna upp med ett nytt nummer i telefonen med namnet "festens snyggaste", är inte helt fel. Haha. Bra jobbat Lotta!!:D


LÖRDAG

Nu skall jag snart hoppa i kosan och fara mot stan... Tror min kväll kommer att bli AWSOME! Snålvattnet rinner ren när jag tänker på en iskall Rekoderlig som får rinna ner längs min hals...NAM! Men minttun tror ja jag lämnar hemma..:D

Ska bli kul att träffa Hamps, du är saknad! Nu ska ja pysa gör att ha date med J på stan och sen hoppa på spårvagnen mot Sörnäs. Ha en sjukt kul kväll allesammans! Och ta INT de lungt;)

Skitkul med gamla bilder! HAha dehär var tider de!;)

XxX


Alexandra Nicolie Rönnberg

Det känns som om jag varit utan dig i dagar, veckor, månader, år! Fast då talade jag med dig förra veckan. Men en vecka utan dig känns på tok för länge. I need u Matti! Hur skall jag klara av två månader när du far till norge?
Minns du domhär bilderna som ja hitta på datorn?;)

Hahah de var nog tider det!

Du är otroligt vacker, smart, rolig, snygg och har ett underbart hjärta och ställer alltid upp när man behöver det.

Jag Charlotta Sundberg (Mervi Nykänen) Älskar dig. Vad som än händer.

Kom hem nuuu!!

 


Familjen Sundberg...

...Är inte som alla andra!

Min mamma har speglat sig i 1 timme och manekenga, för hon skall på kärring kväll. Visst är min mamma otroligt vacker när hon är uppfixad, men man behöver ju int va  snyggast, och ungdomligast på en kväll med en massa tanter! Min mamma är snygg när hon är uppfixad. Annors ser hon ut som en skogsmurkla.

Min "lille" bror är inte så liten mera. Han är beroende av att träna. Sombäst for han på handbollsträningar, fast han int får röra bollen med sin opererade axel. Men han springer breve, för att få känslan av de iaf.

Och sist men inte minst min Far. . . Han har har full musik på och dricker conguaq och firar att mamma är borta. Ja just tog han i mig och jag var tvungen att dansa med han i vardagsrummet. Nu sitter han och berättar hur bra krog dom var på i Sthlm. Och nu spelar hans favoritband vikingarna. Och han rockar gärnet här. Huoh! Ja nu stängde han av radion för det råkade komma en finsk låt. Min pappa är rasist mot finnar! Seriöst.

Nu ska det bli fredags mys!


Här är en bild då min lillebror ännu var liten och söt. Nu är han stor och snygg.

Fredag med stort F!

Skall om en timme hoppa på tåget och resa mot min hemstad, Gankulla. De var ett tag sen sist. Skall bli härligt att få mysa med familjen, äta mammas mat och träffa alla SAKNADE pärlor och uppleva Helsingfors vilda nattliv, det var faktiskt oxå en tid sen. Kulkulkul!!
Nu har jag outfiten klar tills morgondagens trikå party! Hahaha, ni kommer att dö! Kommer säkert bilder upp på fejjan sen:)

Har anmält mig & min avec nu till skolans julfest. De ska bli skitkul med live band, sprit, härliga människor och så får man inte glömma den populära bastun & poolen som sjöfarts skolan har. Jag är taggad!
Och om allt går som det skall blir det fest nästa helg med temat Women in red & Men in black ;)


Här skall jag bjuda på en skön party låt! Wohoooo!!

I Bilieve


Har aldri tänkt att denna låt från sköna nittiotal har såhär visa ord att bjuda på!

Torsdag

Bara ordet torsdag får mej att le för det är helg snart, men dår mig oxå att gå sönder när jag vet vad jag har framför mig imorgon..'Dvs. 3 tenter!! Men jag tar det på talang som alltid;) heh..

Helgen väntar med mys hos familjen och fest i Helsingfors, med temat trico. Vilken skönhet man kommer va;) Skall bli spännande att se hur alla har spökat ut sig, för att överdriva är inte helt fel:)

Hade sista dagen på canceravdelningen idag, och fick så jävla fin kritik så jag blev nästan rörd..:) Imorgon är det strålbehandlings avdelningen som gäller och sedan akut inremedicin i 5 veckor!

Nu ska ja bjuda på vad jag har fyndat idag för endast 40 € !!

DKNY parfym x2 & bodylotion, Versace väska, Guerlain solpuder, Hugo boss puder borste & en glans hårspray.
Räknade ut att detta skulle ha blivit och kosta ca. 100 € i normalt pris. Som tur har man kontakter som jobbar på båt..;)

Skall även bjuda på en bild jag ritat



Nu skall jag tända ljus och mysa ner mig i soffan för att läsa kirurgi.
Ha en så mysig kväll mina vänner!


Negativa Lotta

Jag har nästan svårt att leva med mig själv för tillfället.. Jag som alltid är positiv har själv blivit så jävla negativ, känns som nån har trampat på mig..Hahah!

Okej skall jag vara riktigt ärlig så har jag sjukanmält mig från praktiken idag. Jag måste bara få vila, och att 3 tenter väntar på mig på fredagen gör saken inte bättre.. De går bara inte att hitta koncentration att läsa hos mig!

Och den där jävla svininfluensa vaccinet hat gjort att jag inte kan använda min arm..Och jag som sallti sover på den sidan..Jävlar anamma!

I helgen tror jag ja ska fa hem på rehab ti la familia och kramas med Mami&Papi och på lördan blir det Helsingfors nattliv som gäller..:) Fan vad nice! Då ska ja få träffa alla mina pärlor, ni är saknade!
Kom på att jag har senast varit hem till huvudstadsregionen på min brors födelsedag dvs. 24.05. Över ett halft år sen dess..Skäms!

Nu lyssnar jag på skön musik av Regina Spektor och skall ägga mig i soffan med mina 1000 kirurgi papper...SWEET!

Ha en bra dag, jag har fått sån jävla inspiration av att fa ut och springa! Snart blir de maraton bara snormonstret far ifrån min kropp! xXx

10112009

Lever sombäst några jobbiga dagar med trötthet men ändå sömnlös på nätterna...Gud va frustrerande! Men nu har ja iaf hitta ett botemedel på det. Hoppeligen iaf... Borde läsa kirurgi, men har inte ro att läsa, tankarn flyger runt. Jag behöver konsentration och mera timmar om dygnet, tack!

Fick hem idag H&Ms  katalog, oj jävlar vad snygga plagg och skor där fanns!houh, kanske man skulle klicka hem några i postlådan;) Har inte shoppat på skit länge, och det märks för förengånskull har jag kontot på plus sidan. Väntar dock på juljobbet så man får lite extra klirr på kontot. Det behövs verkligen. Sen ska det tog jävlar shoppas!

Sen sku ja behöva en riktik H U N K som ställer upp som naken modell åt mej ;) Har fått inspiration att täckna, men det är svårt att få det riktigt snyggt om man inte ser propotionerna korrekt... Så vill nån ställa upp? haha :D

OCH...jag HATAR när alla stressar med julen, det är julpynt överallt redan juuh! morr..Jag gillar inte julen. Eller visst är den mysig men nä. Kanske det beror på vår galna släkt som sitter runt matbordet då. Haha, det borde filmas!

Ha en skön kväll, jag ska göra kirurgin ännu ett försök...


KÄRLEK?

Att göra val i livet är ett av de svåraste sakerna man kan göra tror jag. Oavsett om det gäller kärlek, studieplats, var man vill bo osv... För vem vet hur livet ser ut om 5, 10 år? Skulle jag veta så skulle jag gå enligt dom riktlinjerna när jag tar stora steg i livet.
När det gäller kärlek har jag lärt mig av tidigare relationer, ja dom ger en kunskap och erfarenhet till nästa gång, mer än vad du anar. Jag har lärt mig att inte vara en svag person som som är blåögd och rullar runt killens finger. Det är fel fel fel...Och självkänslan sjunker. Nu har jag byggt upp mina murar och självkänsla, och jag har lärt mig att jag är värld respekt. Ingen skall få riva ner mina murar som har tagit länge att bygga upp, allt för länge. En kille som drar mera energi av dig än vad han ger bör dumpas. En kille som inte respekterar dig till 100%, bör dumpas. Det jag hatar med oss kvinnor är att vi alltid lever i hoppet, varför göra det? Öppna ögonen och se verkligheten. Du är så mycket mer värld. Låt inte en kille trycka på dina svaga punkter, han är inte värd dig!
Och att hållas kvar hos en kille som inte uppskattar dig, så kanske du missar prinsen i ditt liv som verkligen uppskattar dig, ger all respekt och du känner dig älskad. Inse sanningen istället för att förvandla det till hopp.


Here I go again...

Förlåt har inte bloggat på länge men för tillfället händer det så mycket i mitt liv, eller i mitt huvud nogrannare sakt... Jag har tusentals tankar som snurrar runt och gör mig stressad. Blev hemskickad tidigare från praktiken idag och blev erbjuden att ta hem sömntabletter, så ni kan väl gissa vad jag gör på nätterna om int rullar runt och tankar och bilder kommer upp i mitt huvud. Kanske något som är obearbetat från förut. Efter två nätter och två dagar utan sömn kom förkylningen på besök, eller viruset. Tack för det! Nu sitter jag med stegring, huvudvärk och muskelvärk och svär över att jag inte har tid med det... Jag MÅSTE på jobb imorgon...

Annors trivs jag bra på TYKS Canceravdelning, stressigt är det men intressant, och lite konstigt kanske att ända gången man kommer i kontakt med patienten är när man för in mediciner och påbörjar och avslutar droppet. Lite konstigt när man är van att jobba som närvårdare. Så nu lär jag mig känna patienterna via datorprogrammet iställe. Jag som tycker att denna avdelning är stressig, då fick jag höra här om veckan att ja ska om 2 veckor på sjukhusets andra stressigaste avdelning, dvs. akut hjärtavdelning. omg! Men de ska bli skojj:)
Väntar också att fara till åland på praktik skall bli så jävla skönt att få jobba på ett mindre sjukhus..För ett såhär stort sjukhus jag nu är på är inget att rekomendera för studerande.. PAtienterna ligger längs korridorerna och tempot är på top nivå!

RSS 2.0